Namn: Christopher Seander
Född: 23e april 1992
Bor:Mjölby och Uddevalla
Vikt:70 kg
Längd: 182 cm
Studerar: Jag går första Teknik programmet samt på Riksidrottsgymnasiet racing.
Mitt mål:är att bli en betald racing förare
Min tävlingsklass: Ska få ihop budgeten och då kör jag isåfall Radical 2010

Christopher Seander
Jag är en kille från Uddevalla som har motorsport som mitt största intresse, jag har tur som delar det intresset med min pappa.
Allting började med att jag fick testa på hyrkart med min pappa och min bror och fastnade direkt för det, efter lite tjat på min pappa så
fick jag tillslut min första gokart, en Cadetti!
Min racing karriär började alltså i karting med klassen Cadetti där jag körde i 2år, sedan byta jag till Micro följt av Mini och Yamaha.
I min karting karriär har jag kört mer än 100 tävlingar, med blandad framgång. Jag har tävlat för Uddevalla karting klubb under hela min karting karriär.

År 2008 var det dags att börja köra en formel klass, efter mycket letande efter en klass i Sverige blev det den norska klassen
Formula Basic. Det är Skandinaviens största formel klass med uppemot trettio startade i varje tävling (2008), det är en starkt växande klass där många
unga racing talanger börjar sin karriär.
Sedan så har jag en väldigt stor fördel i att gå på Riksidrottsgymnasiet racing där jag får mycket bra utbildning i marknadsföring,
fys/konditions träning samt ban träning.
År 2009 blev det många pallplatser och stor framgång, det slutade med en 3e plats i Factor X cup.

2010
Iår kommer jag att satsa på att köra Radical, Sveriges snabbast racing klass!

Riksidrottsgymnasiet racing

Jag går på Riksidrottsgymnasiet racing som endast finns i Mjölby, där det är 4 elever varje år som kommer in av ca 20-30 sökande i hela Sverige. På skolan har vi träningar med instruktör på Mantorp park, som är en av Sveriges finaste motoranläggningar.
Vi har även marknadsförings kurser där vi lär oss allt från förarpresentationer, nyhetsbrev till förberedelser inför mässor.
Vi är även på Bosön i Stockholm som är Sveriges bästa tränings center där vi har olika fys/konditions tester och olika kurser.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Copyright © Seander Racing 2010