28-April-2009
Radical test på Mantorp park

I samband med Riksidrottsgymnasiet racings träning på Mantorp park så fick Christopher möjligheten att prova på att köra en Radical prosport tack vare Anders Gabrielsson som är vd för M&W Radical Motorsport. Radical är Sveriges snabbaste racing klass, med sin Hayabushamotor på över 200 hk och en acceleration 0-100 km/h på 2,8 sekunder.

Det är tisdag och vädret är perfekt, racing grabbarna samlar ihop sin utrustning och åker tillsammans ut till Mantorp park för att träna, men idag är det inte vanlig träning som gäller. Idag ska alla utom de 2 som vanligtvis kör Radical testa just Radical.

 

Christopher fick chansen att testa av Anders Gabrielsson som är vd för M&W Radical Motorsport, och efter testet sa Anders att han tyckte det såg riktigt bra ut för Christopher när han körde.

De fick köra 2 pass med 5-6 varv i varje pass, det var en otrolig upplevelse att trampa gasen i botten och höra den kraftfulla Hayabosamotrn bakom sig varva ur, sedan lägga i växel efter växel på den långa Mantorp park rakan. Även fästet i bilen är helt annorlunda om jag jämför med min Basic säger Christopher.

Men nu så läggs allt krut på att förbereda sig inför Formula Basic premiären som är om ca 2 veckor, på Vålerbanen i Norge!

« Tillbaks
Bildspelet laddar laddar
Copyright © Seander Racing 2010
Twitter laddar
Datum Bana
24-25 april Jyllandsringen
28-30 maj Kinnekulle
2-4 juli Knutstorp
9-10 juli Falkenberg
13-15 aug Karlskoga
4-5 sept Jyllandsringen
sept/okt Final (ej fastställd)
   
1 Christopher Seander 0p
2   0p
3   0p
4   0p
5   0p
6   0p
7   0p
8   0p
9   0p
10   0p
  Läs mer på Radical »