01-April-2009
Första testet på Gelleråsen

Onsdagen den första april vaknade Christopher kl 05.00 för att äta frukost och sedan bege sig till Mantorp park för att hjälpa sin kompis Jesper Westerholm att lasta hans Radical. När det var avklarat så påbörjades resan mot Gelleråsen, ca 2 timmar senare anlände han till en lite snöig anläggning.

Väl framme så gick Christopher rakt till sin pappa för att börja prata om dagen, hans pappa var redan där och hade lastat av bilen så det var klart för att köra. Pappa Micke berättar för Christopher att det finns lite isfläckar på banan så det är nog klokast att ta det lugnt det första passet.

 

När alla hade lastat av sina bilar och bytt om till racing utrustningen så hade de ett möte borta i kafeterian. Där gick deras nya instruktör Björn "nalle" Johansson, (som har hållit på med racing i större delen av sitt liv och kört allt från rally till racing.) Igenom dagen.
Första passet skulle de täckta bilarna ut och köra (Jtcc och Renault Clio), sedan så var det Formel och Radicals tur att köra. Det första passet gick inte som Christopher hade hoppats på, med ny motor och växel låda så var det nästan självklart att inte allt kunde fungera till 100 % första gången och nu var det växlarna som kronglade. Det justerades fort och på det andra passet kunde Christopher ge fullt.
Dagen rullade på och det gick fortare och fortare för Christopher hela tiden, mellan träningspassen så fick de råd av Björn "nalle" om hur de skulle göra för att det skulle gå ännu fortare.

Christopher tyckte det var en lyckad dag trots att växlarna inte fungerade i början, han fick se att bilen fungerade bra efter allt som har gjorts under vintern

« Tillbaks
Bildspelet laddar laddar
Copyright © Seander Racing 2010
Twitter laddar
Datum Bana
24-25 april Jyllandsringen
28-30 maj Kinnekulle
2-4 juli Knutstorp
9-10 juli Falkenberg
13-15 aug Karlskoga
4-5 sept Jyllandsringen
sept/okt Final (ej fastställd)
   
1 Christopher Seander 0p
2   0p
3   0p
4   0p
5   0p
6   0p
7   0p
8   0p
9   0p
10   0p
  Läs mer på Radical »